- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רב-מגן בע"מ נ' טופ במרחבי השרון בע"מ
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
16263-11-10
29.4.2011 |
|
בפני : רונן אילן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רב-מגן בע"מ |
: טופ במרחבי השרון בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בדיון אשר התקיים ביום 23.2.11 הוצע לצדדים הסדר דיוני וניתנה להם ארכה למסור את עמדתם.
בהודעה מיום 14.3.11 הודיעה הנתבעת על הסכמתה להסדר המוצע.
בהודעה מיום 12.4.11 הודיעה אף התובעת על הסכמתה להסדר המוצע, אך סייגה הסכמתה בהסכמה מראש של התובעת לשכר המומחה.
הסכמה מראש, של שני הצדדים, לשכר המבוקש על ידי המומחה הינה תנאי מתבקש בכל מינוי ואינני מוצא בסייג זה משום סתירה לעצם הסכמת התובעת להסדר.
לנוכח ההסכמה האמורה, מאחר שהצדדים לא הגיעו לכדי הסכמה בינם לבינם אודות זהות המומחה, אני מורה כדלהלן:
אני ממנה כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה את המהנדס אירני אלפרד, רח' דב פרידמן 16 רמת גן (טל': 03-7525666, פקס': 03-7525333).
המומחה יבחן את טענות הנתבעת לליקויים בדלתות אשר התקינה התובעת בבניין אשר ברחוב דגניה 61, נתניה, כפי שפורטו בהתנגדות אשר הגישה הנתבעת (על נספחיה). פגישה לבדיקת הטענות תתקיים בתוך 30 יום מהיום.
המומחה יקבע אילו מהליקויים להם טוענת הנתבעת חייבת הנתבעת לתקן. לצד כל ליקוי שכזה יקבע המומחה את הסכום בו יש לחייב את התובעת למקרה שלא יתוקן הליקוי. חוות דעת המומחה בדבר הליקויים אשר חייבת התובעת לתקן והסכומים האמורים, תינתן בתוך 14 יום ממועד הפגישה.
לאחר קבלת קביעת המומחה כאמור, תינתן לתובעת ארכה בת 30 יום לתיקון הליקויים אשר נקבע שעליה לתקן. ככל שבתום בתום אורכה זו תיוותר מחלוקת באשר לעצם ביצוע התיקון או איכותו, בהתאם לפניית מי מהצדדים, יערוך המומחה ביקור נוסף בבניין ויבחן את אופן ביצוע התיקון. הביקור הנוסף ייעשה בתוך 14 יום מהפנייה ובתוך 14 יום לאחר מכן יגיש המומחה חוות דעת משלימה ביחס לביצוע התיקונים.
בטרם יחל המומחה בהכנת חוות דעתו, יעביר המומחה לב"כ הצדדים הצעה בכתב בה יפורט שכר הטרחה הנדרש ואשר יחולק לשלושה רכיבים אלו: שכר הטרחה עבור הכנת חוות הדעת הראשונה, שכר הטרחה עבור חוות הדעת המשלימה (ככל שתידרש), שכר הטרחה עבור התייצבות לדיון בבית המשפט (ככל שתידרש). היה ומי מהצדדים יבקש לטעון כנגד שכר הטרחה המבוקש, תוגש על ידו לבית המשפט בקשה מנומקת בתוך 7 ימים ממועד קבלת הצעת המומחה. בהיעדר בקשה שכזו בפרק זמן זה ייחשב הדבר כהסכמה לשכר המבוקש והתחייבות של כל צד לשאת במחציתו.
לאחר שתושלם עבודת המומחה, יוכלו הצדדים לטעון בקצרה ביחס לסוגיית ההוצאות וזו תוכרע לפי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984. ביחס לסכומים אשר יש לנכות משכר התובעת, ככל שיקבע כן המומחה, הרי שהתשלומים הללו ינוכו מהסכומים אשר הפקידה הנתבעת בקופת בית המשפט ויתרת הסכום תועבר מיידית לידי התובעת. הכל כפוף להחלטה בעניין ההוצאות.
לתז"פ ביום 15.9.11.
ניתנה היום, כ"ה ניסן תשע"א, 29 אפריל 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
